14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Bakan Julia Farrugia Portelli yaşadığı şiddet olayını paylaştı!

24 Kasım 2022

Malta’da Bernice Cassar’ın aile içi şiddet raporu alarak mahkemede tedbir aldırdığı kocası Roderick Cassar tarafından katledilmesinin ardından Kapsayıcılık Bakanı Julia Farrugia Porteli maruz kaldığı iki şiddet olayını paylaştı.

Kapsayıcılık Bakanı Julia Farrugia Portelli, biri sonunda tıbbi yardım aramasını gerektiren iki şiddet olayını şiddete uğrayan kadınlara yalnız olmadıklarını göstermek için paylaştığını belirterek mağdur olduğu ilk şiddet olayını altıncı sınıfta erkek arkadaşından gördüğünü anlattı.

Portelli “Bir keresinde, Sixth Form’da çıktığım adam bana o kadar sert vurdu ki başım döndü ve yere düştüm” dedi.

Hikayesini Bana vurduktan sonra doktora gitmemiz gerekti ve o da benimle geldi. Bir eczaneye gittik ve doktor ‘iki kişi arasındaki kavgayı ayırdığınız için vurulduğunuza emin misiniz? Bunun bir aile içi şiddet örneği olmadığından emin misiniz? Böyle bir durumda rapor vermekle yükümlüyüm’ diyen Bakan Portelli “O doktor Deo Debattista’ydı. Her zamanki gibi keskin. Ama o gün zihnim bulanıktı, neler olduğunu söylemeye cesaretim yoktu” ifadelerini kullandı.

İkinci travmasının yaklaşık 16 yıl önce olduğunu belirten Bakan Portelli ayrılığı kabullenmeyen eski eşinin tacize devam etmesini aktararak Aylar sonra işten ayrıldım, arabayı çalıştırdım ve onu arabanın camına yapışmış halde buldum. Terörü açıklamak zor. O gün fiziksel olarak hala kırılganken, karakola gitme ve olan bir dizi olay hakkında ifade verme cesaretini buldum” dedi.

Bakan Farrugia mesajını şu şekilde bitirdi: “Dün duyduğumuz gibi bir aile içi şiddet vakası yaşayan herkes bir travmayı yeniden yaşadı. Dün ve bugün arasında kamu görevlileri de dahil olmak üzere birçok kişi benzer acıları yaşadıkları için bana yazdı veya aradı. Benzer durumlardan geçmiş veya geçmekte olanlara sabırlar diliyorum.”

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz