17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Bakan Fearne: “Pandemi bitti, Omicron hala aramızda!”

1 Kasım 2022

Malta ve Gozo’daki tüm sağlık merkezlerinden her yaştan vatandaşa grip aşısı ve Omicron’a karşı aşı ücretsiz ve randevusuz olarak verilmeye başlandı. Pandeminin bittiğini Omicron’un bireylerin sağlığını etkilemeye devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Chris Fearne ilk 15 günde 55 bin kişinin aşı olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Chris Fearne parlamentoda milletvekili Rosianne Cutajar’ın sorusunu yanıtlarken düne kadar grip ve Omicron aşılarının sadece 55 yaş üstü, kronik hastalığı olanlara yapıldığını belirterek ilk 15 günde 55 bin kişinin aşılarını aldığını açıkladı.

Pandeminin bitmesine rağmen Omicron virüsünün aramızda olduğunu ve her gün birey sağlığını etkileyebilecek yeni vakaların ortaya çıktığını hatırlatan Bakan Fearne soğuk mevsimine hazırlıklı olmak için insanların şimdi grip aşısı olmasının önemli olduğunu söyledi.

Bakan Fearne, çocuklar için bu yıl grip aşısının iğne yerine burun spreyi ile uygulanacağını ifade ederek ebeveynleri çocuklarını grip etkilerine karşı aşılamaları çağırısını yaptı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz