19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Avusturya Ukrayna’nın AB’ye alınmaması gerektiğini söyledi

25 Nisan 2022

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg,  Ukrayna’ya destek vermenin başka yolları olduğunu belirterek “Ukrayna Avrupa Birliği’ne (AB) alınmamalı” dedi. Schallenberg, AB adayı Balkan ülkelerinin önemli yol kat ettiğini belirterek önceliğin onlar olması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleh Nikolenko ise “Stratejik olarak dar görüşlü açıklama” ifadeleriyle bu sözleri eleştirdi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Avusturya’nın Lech şehrinde düzenlenen 14. Avrupa Medya Zirvesi’nde konuştu.

Schallenberg, Ukrayna’ya destek vermenin başka yolları olduğunu söyleyerek, “Ukrayna’ya destek vermeliyiz, ilişkilerimizi geliştirmeliyiz fakat bu onları AB üyesi yapmamızı ve hatta aday statüsüne almamızı gerektirmez” dedi.

Schallenberg “Ukrayna’yı Avrupa ekonomik alanına alabiliriz. İlişkileri bu şekil geliştirebiliriz. AB’ye aday statüsünde olan ve önemli yol kat eden Balkan ülkeleri var. Önceliğimiz onlar olmalı” ifadelerini kullandı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’in açıklamalarına Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko, “Stratejik olarak dar görüşlü bir açıklama. Açıklamanın birleşik bir Avrupa’nın çıkarlarıyla uyumsuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz