17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 22, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa’ya Giriş Kuralları Değişiyor: 2024’te Biyometrik Pasaport ve EES Zorunluluğu!

Avrupa Birliği, 2024’ün ikinci yarısından itibaren Schengen bölgesine giriş kurallarını değiştiriyor. Yeni düzenlemeye göre, Avrupa’ya seyahat etmek için biyometrik pasaporta sahip olmak ve Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi’ne (ETIAS) kayıt yaptırmak zorunlu olacak.

Biyometrik Pasaport Zorunluluğu:

2024’ün ikinci yarısından itibaren, Avrupa’ya seyahat etmek için biyometrik pasaporta sahip olmak zorunlu olacak. Bu, pasaportunuzun parmak izinizi ve fotoğrafınızı içeren bir çip içermesi gerektiği anlamına geliyor.

Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS):

ETIAS, AB’ye vize muafiyeti ile seyahat edenlerin seyahat öncesi online kayıt yaptırmalarını gerektiren yeni bir sistemdir. Sistem 2025 ortasında faaliyete geçecek.

EES’in Özellikleri:

EES, AB üyesi olmayan yolcuları Avrupa ülkelerinin dış sınırlarını her geçtiklerinde kaydedecek otomatik bir BT sistemidir.

Sistem, seyahat belgesi ayrıntılarını, kişisel verileri ve ayrıca AB vatandaşı olmayan her yolcunun giriş/çıkış amacı, yeri ve zamanlamasına ilişkin bilgileri kaydedecek.

Schengen bölgesine ilk kez girdiğinizde fotoğraf çekmeniz ve parmak izlerinizi taramanız gerekecek.

Bu bilgiler veri tabanında üç yıl süreyle saklanacak ve sonrasında otomatik olarak silinecek.

EES’e Uymama Cezası:

Bir yolcunun biyometrik verilerini sağlamayı reddetmesi durumunda, Avrupa ülkelerine girişi reddedilecek.

Bir kişi vizesinin izin verdiği süreden daha uzun süre kalırsa, idari para cezasına veya gelecekte AB’ye girişi yasaklanabilir.

EES’te Hatalı Bilgilerin Düzeltilmesi:

EES sistemindeki verilerinin hatalı veya yanlış olduğuna inanan yolcular, bu bilgilere erişim talep etme ve bu bilgilerin düzeltilmesini veya silinmesini talep etme hakkına sahip olacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz