19.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa’nın en karanlık evleri Malta’da

2 Kasım 2020 / Malta

Malta’da yaşayan her 10 kişiden biri yaşadıkları yerlerin çok karanlık olduğunu söylüyor.

Eurostat’in yayınladığı araştırmaya göre, Maltalıların yüzde 10’u evlerinin yeterli miktarda doğal ışık almadığını ve bunun sorun olduğunu belirtiyorlar.

Geçen sene yüzde 11,2’lik oranla AB’nin en loş ışıklı ülkeler listesinde başı çeken Malta, bu sene de yüzde 10 oranla listenin başında yer alıyor.

Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Andre Pizzutto, binaların içindeki mevcut aydınlatma düzenlemesinin 1837 yılında kolera salgını sırasında yapıldığını ve daha sonra 1918-1919 yıllarındaki İspanyol gribi salgınında güncellendiğini, o zamandan beri de bir değişiklik yapılmadığını belirtti.

Pizzuto, zamanın artık değiştiğini ve bu nedenle mevcut bina ve inşaat çerçevesinin elden geçirilmesi gerektiğini önerdiğini söyledi. Başkan Yardımcısı “Şahsen odaların penceresiz olduğu ve konutun küf ve nem ile istila edildiği binalar gördüm, bu yüzden evlerinin çok karanlık olduğunu söyleyen çok sayıda insanın bu tür mülklerde olabileceğinden şüpheleniyorum” dedi.

Avrupa’nın en karanlık ülkeleri sıralamasında Malta’yı, yüzde 8,2 oranla Portekiz ve yüzde 8 oranla Macaristan takip ediyor. En aydınlık ülkeler ise yüzde 2,8 ile Slovakya ve yüzde 2,9 oranla Çekya listenin başında yer alıyor.

Kaynak : Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz