14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Avrupalılar Türkiye hakkında olumlu düşünmüyor

28 Haziran 2022

Avrupa Birliği vatandaşlarının yüzde 60’ı Türkiye hakkında olumsuz görüş bildirirken sadece yüzde 28’i olumlu görüş bildirdi. Ankete bu yıl katılan Hindistan hakkında ise olumlu görüş bildirenlerin oranı yüzde 38 oldu.

Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Birliği (AB) genelinde yaptırdığı bir araştırmada Türkiye’yle ilgili görüşleri soruldu. Ankette Türkiye’nin yanında ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Hindistan ile de ilgili AB vatandaşlarının görüşleri soruldu.

Araştırma Türkiye hakkında en olumlu görüşe sahip AB ülkesinin Letonya, en olumsuz görüşe sahip ülkenin ise Yunanistan olduğunu ortaya koydu. Maltalılar ise yüzde 50 ile olumlu görüş bildiren ilk beş ülke arasında yer aldı.

AB üyesi 27 ülkede yaklaşık 27 bin kişiyle Nisan ve Mayıs aylarında yüz yüze yapılan ankete katılanların sadece yüzde 28’i Türkiye hakkında olumlu görüş bildirirken yüzde 60’ı olumsuz görüş bildirdi. Yüzde 12 ise “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

Türkiye hakkında en fazla olumlu görüş bildirilen ülke, yüzde 56 ile Letonya oldu. Bu ülkeyi yüzde 55 ile Romanya, yüzde 52 ile Litvanya ve Hırvatistan ve yüzde 50 ile Malta oldu.

En az olumlu görüş bildirilen ülkeyse yüzde 4 ile Yunanistan oldu.  Kıbrıs yüzde 9 ile en az olumlu görüş bildiren ikinci ülke, yüzde 12 ile İsveç üçüncü ve yüzde 17 ile Almanya en az olumlu görüş bildiren ilk dört ülke oldu.

Ankete katılan 55 yaş üstü AB vatandaşlarının sadece yüzde 22’si Türkiye hakkında olumlu görüş bildirirken bu oran 15-24 yaş grubunda yüzde 38 olarak kaydedildi.

Türkiye hakkında olumlu görüş bildirenlerin oranı yüzde 28 gibi çok düşük bir oranda kalırken ankete bu yıl Türkiye ile beraber eklenen Hindistan hakkında olumlu görüş bildirenlerin oranı yüzde 38 ile Türkiye’nin önünde yer aldı.

Hindistan hakkında olumlu görüş sahibi olanların oranının en düşük olduğu ülke yüzde 28 ile Almanya çıktı. En yüksek oransa yüzde 53 ile Hırvatistan’da görüldü.

DW

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz