19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa’da bir ilk: Londra’ya Ramazan mahyaları asıldı!

24 Mart 2023

İngiltere’nin başkenti Londra’da Piccadily Caddesi’nde Ramazan ayı vesilesiyle Ramazan mahyaları asıldı. Avrupa’da ilk kez bir bir şehre asılan mahyalar şehrin ilk Müslüman belediye başkanı Sadık Khan’ın katıldığı törenle açıldı.

Londra’da Ramazan ayına özel hazırlıklar yapıldı. Piccadily Caddesi on binlerce ışıkla süslendi. İlk kez Avrupa’da bir şehre asılan Ramazan mahyalar Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han‘ın katılımı ile yapılan bir törenle açıldı.

30 bin ampulden oluşan mahyalar Londra’nın önemli turistik mekanlarından olan Piccadily Caddesi üzerine asıldı. Mahyalarda ışıklarla Mutlu Ramazanlar yazıldı.

Londra’nın West End bölgesinde Ramazan ayının başlangıcına dikkat çekmek için ilk kez Ramazan ışıklarını yaktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Han, Londra’daki ve dünyadaki tüm Müslümanlara mutlu bir Ramazan diledi.

Ramazan ayına ilişkin farkındalığı yaymayı amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen “Ramadan Lights UK” adlı kuruluş tarafından hazırlanan ışıklar Müslüman kuruluşlar ve bağışlarla hayata geçirildi.

Londralıların yanı sıra yabancı turistleri de yoğun ilgi gösterdiği Ramazan mahyaları, 23 Nisan’a kadar her gün yerel saatle 17.00’den 01.00’e kadar caddeyi aydınlatacak.

İngiliz basını mahyaları farklı ayrıntılarıyla birlikte okurlarına aktarırken The Guardian “Londra’nın ilk Ramazan ışıkları”, “Sadık Han, Piccadilly’de Londra’nın ilk Ramazan ışıklarını yaktı” ifadelerini kullanarak ilk kez bir Avrupa şehrinin 30 bin sürdürülebilir ışık içeren düzenlemeye ev sahipliği yaptıına dikkat çekti.

TRT

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz