17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Polis Teşkilatı Uyarıyor: Malta’da İtalyan Mafyası ve Gürcü Suç Örgütleri Faaliyet Gösteriyor!

Avrupa Polis Teşkilatı Uyarıyor: Malta’da İtalyan Mafyası ve Gürcü Suç Örgütleri Faaliyet Gösteriyor!

Avrupa kolluk kuvvetlerinin hazırladığı kapsamlı bir rapor, Avrupa Birliği’ndeki uluslararası suç örgütlerinin artan varlığına ışık tutuyor. Bu raporda Malta da dâhil olmak üzere birçok AB ülkesi ele alınıyor.

Europol tarafından hazırlanan yeni rapora göre, İtalyan mafyası tarzı suç örgütleri ve Gürcü suç grupları, Malta’da faaliyet gösteren en tehlikeli suç örgütleri arasında yer alıyor. Uyuşturucu kaçakçılığından organize mülkiyet suçlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede suç işleyen bu uluslararası ağlar, Malta’da varlıklarını hissettiriyor.

Geleneksel olarak İtalyan liderliği ile bağlantılı İtalyan mafyası tarzı örgütler, faaliyetlerini İtalya sınırlarının çok ötesine genişleterek dünya çapında 45’ten fazla ülkeye sızdı. Bu örgütler, AB içinde özellikle Belçika, Almanya, Hollanda, Malta, Romanya ve İspanya’da etkin. Avrupa dışında ise Kolombiya, İsviçre ve ABD gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyorlar. Bu İtalyan suç şebekelerinin ana faaliyet alanları arasında ise kokain, esrar ve eroin kaçakçılığı; haraç ve koruma parası alma, atık kaçakçılığı, tütün vergisi sahtekarlığı ve kara para aklama yer alıyor.

Gürcü suç grupları da organize mülkiyet suçları faaliyetlerinin bir parçası olarak Malta’ya doğru genişledi. Bu gruplar özellikle hırsızlık ve soygunlarda uzmanlaşmış durumda. Bu suç faaliyeti, Yunanistan, İtalya, Polonya, Portekiz ve İspanya gibi diğer Avrupa ülkelerini de etkileyen daha geniş bir eğilimin parçası.

Malta, Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya ile birlikte, bu uluslararası şebekeler tarafından işlenen mülkiyet suçlarından en çok etkilenen ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu ağlar içinde yer alan suç grupları, klan veya aile bazlı mobil organize suç örgütleri (MOCG) veya Yasadışı Kanunsuzlar olarak faaliyet gösteriyor ve yasadışı işletmeleri üzerinde tam kontrol sağlıyor.

Bu suç şebekelerinin yapısı, Hırvat, Gürcü, İtalyan ve Rumen uyruklu kişilerin önemli roller üstlendiği çeşitli uyruklardan oluşan bir karışımı yansıtıyor. Bu ağlar içindeki liderler ve keşifçiler, suç faaliyetlerini organize etmek, zaafiyetlerden yararlanmak ve Malta’da ve ötesinde suç etkisini genişletmek konusunda kilit rol oynuyor.

Geleneksel mülkiyet suçlarına ek olarak, bu ağlar insan ticareti ve uyuşturucu dağıtımı faaliyetlerinde de yer alıyor, sömürü ve kurban oluşum döngülerini sürdürüyor. Grup liderlerinin yanı sıra keşifçiler de hedefleri belirleme, operasyonları koordine etme ve kolluk kuvvetlerinin tespitinden kaçınma konularında kritik bir rol üstleniyor.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz