18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 21, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Parlamentosu  “Altın Pasaport” uygulamasının kaldırılmasını oylayacak

09 Mart 2022

Avrupa Parlamentosu, yatırım yoluyla vatandaşlık verilen “Altın Pasaport” olarak da bilinen programın 2025 yılına kadar kademeli rafa kaldırılmasını oylayacak.

Yatırım yoluyla vatandaşlık programı, etik, yasal ve ekonomik olarak sakıncalı olduğu için yıllar içinde çok fazla tepkiyle karşı karşıya kaldı. Malta’daki pasaport programı ise zengin bireyleri ve yatırımcıları çekmek için 2014 yılında tanıtılmıştı.

Program, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, güvenlik riski olduğuna inanıldığı için, AB vatandaşlığının özünü ve Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımları baltaladığı gerekçesiyle bir sorun haline geldi.

Maltalı MEP David Casa bu hafta başlarında Strasbourg’da yaptığı genel kurul toplantısında, “Avrupa ülkelerinin bu utanç verici faslı tamamen kapatmasının zamanı geldi” dedi.

Casa pasaport satışını ‘kara para aklama ve yolsuzlukla mücadelede’ hükümetin çıkarlarına zarar verici olarak nitelendirdi ve daha önce pasaport satın alan herkesin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını da istedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz