13.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa, meme kanserinin en çok görüldüğü bölge

24 Ekim 2021

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), meme kanserinin en çok görüldüğü Avrupa’da her 100 yeni meme kanseri vakasının 7’sinin alkol tüketiminden kaynaklandığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Ofisi, Avrupa’da 53 ülkede günde 1.579 meme kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, dünyada en çok Avrupa’da görüldüğünü açıkladı.

DSÖ; alkol tüketiminin, meme kanserini tetikleyen ana unsur olduğu belirtilerek “Bölgedeki her 100 yeni meme kanseri vakasının 7’si alkol tüketiminden kaynaklanmaktadır.”  denildi.

Alkol tüketimi meme kanserinde etkili

Alkol tüketimi azaltılarak meme kanseri riskinin önemli ölçüde azaltılabileceği ifade edilen bu açıklamada, alkol kaynaklı meme kanseri vakalarının önlenmesi için bölgedeki ülkelerde alkol ürünü fiyatlarının yükseltilmesi, alkol reklamlarının yasaklanması ve alkol ürünlerine erişimin zorlaştırılması tavsiyesinde bulunuldu.

Kanser Araştırma Ajansının (IARC) 2020’de hazırladığı raporda, DSÖ Avrupa Bölgesi’nde yaklaşık 40 bin meme kanseri vakasının alkol tüketiminden kaynaklandığı belirtilmişti.

Turizm Avrupa

 

 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz