26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Konseyi, Malta’ya kürtajı suç olmaktan çıkarma çağrısı yaptı

16 Şubat 2022

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, 2018’de talep eden kadınlara kürtaj bakımı sağlamak için Malta’yı kürtajı suç olmaktan çıkarmaya çağırdı.

Komisyon Üyesi Dunja Mijatović, geçen Ekim ayında Malta’ya yaptığı ziyaretin ardından Salı günü yayınlanan bir raporda, “Yetkilileri kürtajı suç sayan hükümleri yürürlükten kaldırmaya, kadınların yasal ve güvenli kürtaja erişimi konusunda kapsamlı bir düzenleme geliştirmeye ve cinsel sağlık ve üreme sağlığını iyileştirmeye şiddetle çağırıyor” ifadelerine yer verildi.

Raporda, eczane.com.mt web sitesinin acil kontrasepsiyon stoklayan eczanelerin bir listesini sağlamasına rağmen, kadınların genellikle gerekli ilaçlara erişimi olmadığını belirtildi.

Raporda çok sayıda eczanenin vicdani nedenlerle doğum kontrol haplarını vermediklerinin tespit edildiğine yer verildi. İnsan Hakları Komiseri, eczacıların hastaları diğer profesyonellere yönlendirmesi gerekmesine rağmen,bu yükümlülüğü yerine getirmek için herhangi bir önlem bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz