15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Komisyonu’ndan Batı Balkan ülkelerine: vizesiz seyahati kaldırın!

6 Aralık 2022

Avrupa Komisyonu, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’ın Türkiye ve Kosova başta olmak üzere vize istemediği ülkelerden vize talep etmesi gerektiğini bildirdi.

Batı Balkanlar’a ilişkin eylem planını sunan Avrupa Komisyonu, bölgede bulunan beş ülkenin vize rejimi konusunda AB ile uyumlu olmasını talep etti.

Avrupa Komisyonu Batı Balkan ülkeleriyle AB sınırlarında bildirilen artan sayıdaki “düzensiz geçiş girişimlerine” yanıt vermek için vize politikalarının uyumlaştırılması gerektiğini belirtti.

Komisyon, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’ın yanı sıra Gürcistan, Moldova ve Ukrayna ile AB’nin vize rejiminin izlenmesine ilişkin beşinci raporunda Batı Balkan sınırı ülkelerin vize politikaları atan düzensiz geçiş girişimlerinin nedenlerinden biri olarak ele alındı.

Eylem Planında bir öncelik olarak AB vize politikasıyla uyum şartı getirilerek “Batı Balkan ülkelerinin Kosova ve Türkiye başta olmak üzere, vize istemediği ülkelerden vize talep etmesinin gerekli olduğu belirtildi.

Turizm Güncel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz