20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği Gençlere Ücretsiz Seyahat İmkanı Sunuyor

Avrupa Birliği (AB), 2005 doğumlu 36 bin gence Avrupa’da ücretsiz seyahat fırsatı sunuyor. AB’nin “DiscoverEU” programı kapsamında 18 yaşındaki gençler, internet üzerinden basit soruları cevaplayarak bu fırsata başvurabilecekler. Başvurular, Avrupa Gençlik Portalı’nda 18 Ekim’e kadar kabul edilecek.

Sadece AB ülkeleri değil, aynı zamanda Erasmus+ programına dahil olan İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye’den gençler de bu programdan yararlanabilecekler. Ücretsiz tren biletlerini kazanan gençler, biletleri 1 Mart 2024 ile 31 Mayıs 2025 arasında 30 gün boyunca kullanabilecekler.

Ayrıca, seçilen 36 bin genç, toplu taşıma, kültürel mekanlar, konaklama, gıda ve spor gibi birçok alanda indirimlerden faydalanabilecekler. Bu biletler, bazı bölgelerde adalara veya tren hizmeti olmayan noktalara ulaşım için de kullanılabilecek.

Gençler, bilet başvurularını “https://youth.europa.eu/discovereu_en” adresinden yapabilirler. Bu fırsatı kaçırmamak için başvurularınızı unutmayın!

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz