14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği Erasmus Projesi’nin bütçesini neredeyse 2 kat artırdı

26 Mart 2021 / Malta

Avrupa Birliği’nden (AB) dünyanın en büyük eğitim ve öğrenci değişim programı olarak kabul edilen Erasmus’a dev bütçe takviyesi geliyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu Erasmus için 11 milyar euro daha ayrıldı ve bu şekilde 2021-2027 dönemi için toplam bütçe 26,2 milyar euro oldu. Bu rakama ek olarak 2,2 milyar euro da AB dışı kaynaklardan gelecek. Yani toplamda 28,5 milyar euroluk bütçe gençlere hibe olarak dağıtılacak.

Avrupa Komisyonu’nca yapılan açıklamada, önümüzdeki yedi yıllık dönem içerisinde 10 milyondan fazla gencin Erasmus’tan yararlanması bekleniyor.

Özellikle yeşil ve dijital dönüşüm alanlarına odaklanacak olan program pek çok gence önemli fırsatlar ve hayatının ilerleyen yıllarında yararlı bağlantılar sunacak.

AB dışından üye olan ülkeler

Erasmus programından AB üyeleri dışında Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye de yararlanabiliyor.

Türkiye’nin 2004’te üye olduğu Erasmus programı 1987 yılında uygulamaya konuldu. O günden bu yana 33 ülkeden toplam 10 milyonu aşkın öğrenci bu programdan yararlanarak akademik hayatını ilerletti.

Kaynak: euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz