21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Aşılılara maske zorunluluğu kalktı, karantinada değişiklik yok

13 Ocak 2022

Malta’da 17 Ocak Pazartesi başlayacak yeni kısıtlamalarla ilgili son güncellemeleri paylaşan Sağlık Bakanı Chris Fearne, tam aşılı olanlar için dışarıda maske takma zorunluluğuna gerek kalmadığını aşı sertifikasının ise zorunlu olacağını bildirdi.

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne, 17 Ocak Pazartesi başlayacak yeni kısıtlamalar öncesinde yapılan güncellemelerle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Güçlendirici olmuş kişilerin dışarıda tek başına veya yanlarında bir kişi olsa dahi maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını belirten Fearne, aşı sertifikalarının zorunlu olacağını hatırlatarak restoranlar, bar ve benzer mekanlarda sosyal mesafe zorunluluğuna da gerek kalmayacağını söyledi.

Seyircilerin spor müsabakalarına katılmalarına da izin verileceğini duyuran Bakan Fearne, tam aşılı kişilerin girmesine izin verilecek mekanlar listesinin yakında yayınlanacağını belirtti.

Aşı sertifikası, ikinci aşıdan itibaren yalnızca üç ay veya güçlendirici aşıdan itibaren dokuz ay süreyle geçerli olacağını tekrar eden Bakan Fearne, karantina süresinin ise toplumdaki bağış halinin artması durumunda bir revizyon yapabileceklerini belirterek, “Şimdi bunu yapmanın sırası değil” dedi.

Malta’da geçerli bir aşı sertifikasına sahip olmak için kişilerin, BionTech/Pfizer, Astra Zeneca, Moderna ve Johnson&Johnson aşılarından yaptırmış olması gerekiyor. İki doz aşı alanların son dozları son üç ay içinde, güçlendirici doz aşılıların ise son 9 ay içinde almış olması şartı aranıyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz