20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Aşılı temaslılar karantinaya alınmasın talebi

10 Ocak 2022

Malta KOBİ’ler Odası, tam aşılı olup temaslı kişiler için karantina gerekliliklerini kaldırmayı ve testi pozitif çıkanlar için ise karantina süresinin beş güne indirilmesini istedi.

Malta KOBİ’ler Odası, artan vakalar karşısında karantina süreleri ile ilgili yapılan değişiklikle ilgili bir açıklama yaptı.

Oda CEO’su Abigail Agius Mamo, “Sağlık yetkililerinin işini yapmak gibi bir niyetimiz yok” ifadelerini kullanarak, hükümete ABD Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan tavsiyeleri incelemesini istedi.

CDC’nin 27 Aralık’ta Covid’li kişiler ve onunla temas edenler için daha kısa izolasyon süresi önerdiğini belirten Malta KOBİ Odası da, Omikron varyantı hakkında şu anda bilinenler göz önüne alındığında pozitif kişilerin beş gün sonra izolasyondan çıkabileceği, temaslı tam aşılı kişilerin ise izole edilmesine gerek olmadığını hatırlattı.

Oda, “Ancak karantina kuralları son zamanlarda, işletmelerimizin karşılayabileceğinin ötesine geçecek kadar yıkıcı oldu. Bu nedenle, hükümeti CDC ve DSÖ’nün ne önerdiğini düşünmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

DSÖ’nün Omikron’un tehlikeli bir şekilde hızlı yayılması konusundaki uyarılarına da dikkat çeken Oda CEO’su Agius Mamo, bazı ülkelerin karantinayı tamamen kaldırdığını ancak Oda olarak bunu önermediklerini söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz