17.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

AP Başkanı Metsola,  Malta’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi

10 Şubat 2022

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, göreve seçilmesinin ardından ilk kez resmi bir ziyaret için Malta’ya geldi. Cumhurbaşkanı George Vella ile görüşen Metsola, St. Paul’s Gemi Kazası kutlamalarına da katılacak.

Malta milletvekili Roberta Metsola, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı seçilmesi sonrasında Malta’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı George Vella ile görüşen Metsola, Malta’ya ziyaretinin amacının “Tüm üye ülkelerdeki insanlara ulaşmak ve Avrupa projesini daha da yakınlaştırmak” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesini “samimi bir toplantı” olarak nitelendiren Metsola, Malta’nın Avrupa Birliği’ndeki rolünü, pandeminin etkisini, Akdeniz’in karşı karşıya olduğu zorlukları ve Ukrayna’daki mevcut durumu tartıştıklarını söyledi.

Metsola, ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, “Kişisel bir not olarak resmi bir ziyaretle eve Malta ve Gozo’ya gelmekten daha fazla memnun olamazdım” dedi.

AP Başkanı Metsola, bugün ayrıca resmi tatil olarak kutlanan St Paul gemi kazası bayramını kutlayan şenliklere de katılacak.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz