15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

AP Başkanı Metsola: AB Rusya ile savaş halinde!

06 Mayıs 2022

Avrupa Birliği’nin Rusya ile savaş halinde olduğunu söyleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, AB’nin yanıtının üç yönlü olması gerektiğini söyledi: “Ukrayna’ya açık bir siyasi destek ifade etmek, Ukrayna’ya silah göndermek ve otokrasilerin önderliğindeki insanlara ‘savaşma imkanı’ vermek.”

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, Malta’da yayın yapan Lovin Malta’dan
Tim Diacono’ya verdiği röportajda Rusya’dan gaz ithalatının tamamen yasaklanması dahil olmak üzere daha güçlü yaptırımlar çağrısında bulundu.

Strasbourg’da gerçekleştirilen röportajda Metsola, Wimbledon’da Rus tenisçilerin ve Cannes Film Festivali’nde Rus delegelerin dışlanmasının kabul edip etmediği sorusuna “Mesele şu ki, savaştayız. Avrupa Birliği Rusya ile savaş halinde” ifadeleri ile yanıt vererek şunları söyledi:

“Bir rejimin bölgesel olarak bağımsız ve egemen bir ülkeyi işgal ettiği bir durumdayız. Avrupa ve İngiltere, NATO ülkeleri, ABD ve Kanada gibi ülkeler olarak tepkimiz ne olacak?”

Metsola sözlerine şöyle devam etti:

“Korkutulacak ve kendimize şantaj ve tehdit edilmemize izin mi vereceğiz? Cevap hayır ise, ki olması gerektiği gibi, cevabımızın mümkün olduğunca güçlü olmasını sağlamaktan vazgeçmemeliyiz.”

AB’nin yanıtının üç yönlü olması gerektiğini belirten Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola,Ukrayna’ya açık bir siyasi destek ifade etmek, Ukrayna’ya silah göndermek ve otokrasilerin önderliğindeki insanlara “savaşma imkanı” vermek. İhtiyaç duydukları demokrasiye ulaşmalarına yardımcı olmak için orada olacağız” şeklinde konuştu.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz