16.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Ankette çıkan sonuçlar endişe verici: Kendine zarar vermek isteyenlerin oranı yükseliyor

3 EKİM 2020 / Malta

Richmond Vakfı’nın ağustos ayında yaptığı anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Yapılan ankete göre, hükümetin pandemi sürecini kontrol edebileceğine yönelik inanç ağustos ayında büyük bir düşüş yaşadı. Her 4 kişiden 3’ü “normale” dönüşün 3 ay veya daha fazla sürede gerçekleşeceğini düşünüyor.

Ankete göre ağustos ayında, mevcut önlemlerin yeterliliğine inanmayanların oranı yüzde 64,4. Bu oran vakfın nisan ayında yaptığı ankette aynı soruya yeterli olarak cevap veren yüzde 71,6 orana oldukça yakın.

Sağlıklarından endişe duyan insanların oranı temmuzda yüzde 42,4 iken ağustosta bu oran yüzde 63,7’ye yükseldi. Ankete katılan insanların yüzde 61,4’ü ise artık insanların öksürük ve hapşırmalarının daha çok dikkatlerini çektiğini söyledi. Ailesi ve yakınlarının sağlık durumları hakkında endişelenenlerin oranı ise tüm katılımcıların yüzde 70,3’ünü oluşturuyor.

Pandemi sürecinin psikolojiye etkileri endişe verici

COVID-19 sebebiyle yaşanılan anksiyete oranında artış görülürken, insanların yüzde 76’sı virüsü kapmaktan endişeleniyor.

16-24 yaş arasındaki katılımcılarda 5 ila 7 gün boyunca depresyonda hissetme oranı Nisan ayında yüzde 4,1 iken ağustos ayında bu oran yüzde 19,4’e yükseldi. 65 yaş üstü katılımcılarda ise nisan ayındaki benzer bir oran çıktı.

65 yaş üstü insanlarda ağustosta yalnızlık hissedenlerin oranı yüzde 14,3 ile en yüksek düzeyde. 16-24 yaş arası katılımcılarda da bu oran yükselmiş durumda. Daha önce yalnızlık hisseden 16-24 yaş arası insanların oranı yüzde 6,8 iken ağustos ayında bu oran yüzde 11,1’e yükseldi.

55-64 yaş arası katılımcılarda kendine zarar vermeyi düşünenlerin oranı temmuz ayında yüzde 1,2 iken ağustos ayında yüzde 4,7′ ye yükseldi.

İntihar etmeyi düşünen 65 yaş üstü insaların oranı ise ağustosta yüzde 4,4 olarak belirlendi. Temmuzda bu oran yüzde 2,2 olarak belirlenmişti.

Kaynak : Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz