18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Altın madalya kazanan Maltalı sporcuya 10 bin Euro verilecek!

1 Şubat 2021

Malta Olimpiyat Komitesi Başkanı Julian Pace Bonello Malta’nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2023 Avrupa Küçük Devletleri Oyunlarında altın madalya kazanacak Maltalı sporculara 10 bin Euro bonus verileceğini açıkladı.

Malta Olimpiyat Komitesi 29 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Malta’da düzenlenecek oyunlarla ilgili mevcut hazırlıkların güncel halini bir basın toplantısıyla paylaştı. Komite Başkanı Julian Pace Bonello Bakan Clifton Grima ve Sport Malta ile altın madalya kazanan sporculara 10 bin Euro ödülverilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Bu, hiç şüphesiz Maltalı sporcuların şimdiye kadar aldıkları en yüksek miktar ve umarım bir hafta sürecek Oyunlarda birçoğuna sahip olacağız.

Oyunların Malta’da kalıcı bir miras bırakacağından hiç şüphesi olmadığını söyleyen Pace Bonello, “Avrupa’nın Küçük Devletleri Oyunlarının, adamıza uzun süreli bir miras bırakacağına kesinlikle inanıyorum” dedi.

Oyunlar için yapılan yatırım hakkında konuşan SportMalta CEO’su Mark Cutajar “Malta Takımının bir parçası olmayı hedefleyen sporcular için eğitim programlarına 5 milyon Euro ayırdık ve mevcut tesislerin yenilenmesi ve yenilerinin inşası için 60 milyon Euro ayrıldı” dedi.

Sporcuların teknik hazırlığı hakkında konuşan Spor Direktörü Charlene Attard, “Şu anda sporcular arasında Oyunlar için takımda yer kazanmak için kıyasıya bir rekabet var” dedi.

Komitenin bazı yabancı kökenli sporcuları Malta takımına dahil etmek istediğini doğrulayan Attard, “Şu anda takımımızın bir parçası olabilmeleri için onlara bir Malta pasaportu verme olasılığı olan bir dizi sporcuyla görüşüyoruz” dedi.

Attard konu ile ilgili şunları söyledi: “Ragby 7’lerde, masa tenisi ve basketbolda çeşitli seçenekleri değerlendiriyoruz ve takımımızın bir parçası olma şansı verilip verilmeyeceğine karar verilecek.”

Sportsdesk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz