19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Altı aylık COVID-19 bilançosu 7 milyon euro

1 Nisan 2021/Asena Bilgiç/Malta

Hükümet, geçen yılın Temmuz ve Aralık ayları arasında COVID-19 ile ilgili ekipman ve hizmetlere 6,8 milyon Euro’dan fazla para harcadı; enfeksiyonlar arttıkça maliyetler de artıyor.

En yüksek fiyat etiketli sözleşme, hükümetin Kasım ayının sonunda açıklanmayan sayıda hızlı test kiti satın aldığı E.J. Busuttil şirketi ile 2,2 milyon euro karşılığında yapıldı. Hükümet ayrıca St. Thomas Hastanesi’nde tecrit altında tutulacak hastalara yatakların kiralanması için yaklaşık 1,2 milyon euro ayırdı.

Hem doğrudan sipariş hem de sözde müzakere usulü yoluyla hükümet tarafından imzalanan sözleşmelerin ayrıntıları bu hafta Hükümet Gazetesi’nde yayınlandı.

Malta Uluslararası Havalimanı’na gelen yolculara dışardan temizlik ve hızlı test hizmetleri için yaklaşık 542 bin euro harcandı. Sözleşme Kasım ayı sonunda Support Services şirketine verildi.

Antikor testleri için en yüksek fiyatlı sözleşme V.J Salomone Pharma’ya gitti. Bu, hükümete 138 bin euro’ya mal oldu.

Bir duygusal destek yardım hattının üç ay boyunca hizmet vermesi için Richmond Vakfı’na 105 bin euro değerinde doğrudan bir sipariş verildi.

En çok kazananlar

Milyon euro’ları bulan sözleşmelere imza atan üç şirket pandemi döneminin kazananları oldu. E.J. Busuttil şirketi 3,4 milyon euro’yu bulan iki kontrata imza atarak zirveye oturdu.

İki sözleşme için St. Thomas Hastanesi’ne neredeyse 1,5 milyon euro ödenirken, Associated Equipment yarım milyon euro değerinde kontratlara imza atarak listede yer aldı.

 

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz