16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Almanya, Türkiye’deki vize reddi itiraz sürecini askıya aldı

Almanya, Türkiye, Çin ve Fas için pilot bir uygulama başlattı ve vizeyle ilgili itiraz sürecini askıya aldığını duyurdu. Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine vize başvurusu yapanlar uzun süreler beklemek zorunda kalmış ve ret oranlarının artması nedeniyle şikayetlerini dile getirmişlerdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Haziran 2023 tarihli açıklamasına göre, Türkiye, Çin ve Fas’ta vize başvuruları reddedilenlerin itiraz süreci 6 ay süreyle askıya alındı. Bu uygulamanın deneme amaçlı olduğu ve bekleme sürelerinin kısaltılması hedeflendiği belirtildi.

Almanya’nın bu pilot projede Çin, Fas ve Türkiye’de ret alan vize başvurularına itiraz sürecini askıya aldığı ve altı ayın sonunda sonuçların değerlendirileceği ifade edildi. Eğer pilot proje başarılı bulunursa, benzer bir uygulamanın diğer vize bölümlerinde de düşünülebileceği belirtildi.

Açıklamada, itiraz sürecinin gönüllü bir hak arama yolu olduğu ve kanunlarla belirlenmiş bir süreç olmadığı vurgulandı. Ayrıca, vize reddi alan başvuru sahiplerine nedenlerin daha ayrıntılı açıklanacağı ve önceki döneme kıyasla daha fazla bilgi sunulacağı ifade edildi.

Bununla birlikte, 1 Haziran 2023’ten önce vize reddi alan ve itiraz hakkı verilen başvuru sahiplerinin hala itiraz sürecine devam edebilecekleri ve bu itirazların değerlendirileceği belirtildi. Normal şartlarda vize reddi alan kişiler, bir ay içinde diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvurabiliyorlardı. Açıklamada, vize başvuru sürecinin değişmediği ve gerekli şartlar sağlandığında olumlu yanıt verileceği vurgulandı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz