15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Almanya, Türkiye’deki Depremzedelere Verdiği Vize Kolaylığını Sonlandırıyor: Son Tarih 6 Ağustos!

Almanya, Türkiye’deki depremzedelere yönelik sağladığı vize kolaylığını sonlandırma kararı aldı.

Türkiye’de yaşanan yıkıcı deprem sonrası başlatılan bu uygulama sayesinde, depremden etkilenen Türk vatandaşları hızlı bir şekilde vize alarak Almanya’ya geçici olarak yakınlarının yanına barınma fırsatı elde etmişti.

Yaklaşık altı ay süren ve 12 bin özel vizenin verildiği bu uygulama, 6 Ağustos’tan itibaren sona erecek ve eski vize prosedürüne dönülecek.

Almanya Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Şubat başında Türkiye’de gerçekleşen yıkıcı depremin hemen ardından Almanya depremden etkilenen Türk vatandaşlarının hızlı bir şekilde vize almasına imkân tanıdı. O zamandan beri, yaklaşık 12 bin özel vize verildi. Birçok insan bu sayede geçici olarak Almanya’daki yakınlarının yanına barınabildi. Bu başarılı uygulamanın yürürlüğe girmesinden yaklaşık altı ay sonra bu prosedürü sonlandırıyoruz ve 6 Ağustos’tan itibaren eski prosedüre dönüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Deprem sonrası sağlanan bu vize kolaylığının birçok depremzedenin acil ihtiyaçlarına cevap verdiği belirtilirken, sonlandırılacak olmasının depremzedeler üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor. Türk vatandaşları artık vize başvuruları için eski prosedürü takip etmek zorunda kalacaklar.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz