11.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Almanya “Türk hekimlere” emanet!

7 Ekim 2022

Almanya ihtiyaç duyduğu 15 bin doktor açığını son on yılda Türkiye’yi terk ederek giden çoğu uzman Türk doktorları ile kapatıyor. Son 10 yılda Almanya’ya giden doktor sayısı 7 bin 500’ü geçti.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberinde uzman doktorların sadece hastanelerde iş bulmak için gelmedikleri ve muayenehane de açtıklarına dikkat çekilirken Türkiye’den Almanya’ya 2021 yılında 1.500’ün üzerinde doktor gelirken 2022 yılında şimdiden bu sayının aşıldığı belirtildi.

Almanya’nın birçok kentinde, Türk göz doktorları, Türk ortopedistler, diğer uzmanlar kendi kliniklerinde çalıştığı, Almanca öğrenerek giden Türk doktorların hastalarının çoğunun ise Almanlar’dan oluştuğu aktarıldı.

Almanya’da bir Türk doktor yılda ortalama 90 bin euro brüt maaş alabiliyor. Uzman olmayanlar için bu rakam 75- 80 bin euro arasında değişirken doktorların ise en çok şikayet ettikleri konu Türkiye’deki çalışma koşulları, düşük gelir ve sağlık çalışanlarına karşı kötü davranışlar oldu.

Çocuklarını eğitememek ya da daha iyi yaşam koşulları nedeniyle Almanya’yı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artarken, Türk doktorların ikinci olarak seçtiği ülke ise İsviçre oldu.

Türk doktorların Almanya’ya gidebilmesi için öncelikle B2 düzeyinde Almanca bilgisinin olması gerekiyor. Ardından bir iş bulunmalı ya da alanında bir klinikten iş teklifi alınmalı.
Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz