18.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Almanya aşı olan turistlere tatil izni verdi

6 Nisan 2021/Malta

Şu ana kadar 4,5 milyon insanın her iki doz aşıyı da olduğu Almanya’da turistler, karantina veya PCR testi yükümlülüğü olmaksızın yurt dışına seyahat edebilecek.

Aşılanmış kişilerin virüs bulaşma riskinin ikinci haftadan sonra artık daha düşük olduğunu belirleyen Robert Koch Enstitüsü, buna ilişkin raporu Sağlık Bakanlığı’na sundu. Cumartesi günü öğleden sonra da Eyalet Sağlık Bakanlıkları’na iletildi. Rapor, aşılanmış kişilerin “test- karantina konseptinden çıkarılabileceğini” öngörüyor.

Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşılanmış kişilere, “Ellerindeki aşı pasaportu ile Akdeniz ve ülke içi seyahat” sözü verdi. Spahn, “Her iki doz aşısını olmuş kişiler, gelecekte otomatikman negatif test sonucu almış kişiler sayılacak. Şimdi bu bilgileri eyaletler ile birlikte yürürlüğe koyacağız” dedi.

Aynı şekilde, oteller ve alışveriş merkezleri ve işletmeler ile diğer “test mecburiyeti arayan” alan ve etkinlikler de, aşı pasaportuna sahip olanlara serbest olacak.

Aşılanmayanlar ise, özellikle risk bölgelerine giderken ve gelirken test yaptıracak ve yine karantina yükümlülüğe devam edecek. Yani aşılanmış olan Almanlar, Türkiye’ye “testsiz ve karantinasız” gidebilecek.

Ama Türkler aşı pasaportu olmadığı için Almanya’ya gidemeyecek. Türklere başta vize sıkıntısı olmak üzere, test ve karantina mecburiyeti devam edecek.

Kaynak: Turizm Güncel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz