21.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Alglerden Dolayı Yüzmekte Zorlanan Deniz Kaplumbağası Marsalforn’da Kurtarıldı!

Doğa Koruma Ekibi, daha önce Marsalforn’da kıyıya oldukça yakın bir mesafede yüzerken görülen bir deniz kaplumbağasını kurtardı.

Doğa Koruma Ekibi Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanslı” isminin verildiği deniz kaplumbağasının şu anda tedavi için Xrobb l-Għaġin’deki Yaban Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde tutulduğunu duyurdu.

Veteriner hekimler, kaplumbağanın neden düzgün yüzemediğini ve bu kadar fazla yosun topladığını araştırmak için hayvanı muayene edecek. Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra kaplumbağa tedaviye alınacak.

Kurtarma ekibi, haftanın başlarında dalgıçların deniz kaplumbağasının paletlerinde ve kabuğunda oluşan yosunlar nedeniyle yüzmekte zorlandığını fark etmesinin ardından, hayvanı tekrar görürlerse kendileriyle temasa geçilmesini halktan rica etmişti.

Doğa Koruma Ekibi, kurtarılan hayvanların koruma altındaki türler olduğunun altını çizerek, onları evcil hayvan olarak tutmanın yasak olduğunu hatırlattı.

Ekibin tüm gönüllüleri, bu hayvanları kurtarmak için gerekli vahşi yaşam hayvanı koruma izinlerine, eğitime ve ekipmana sahiptir.

Eğer yaralı veya tehlikede olan herhangi bir yaban hayvanı görürseniz, lütfen 99999505 numaralı telefondan Doğa Koruma Ekibi’ni arayın.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz