20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Aktivistler çevre suçu cezalarına indirim önerisine itiraz etti!

06 Şubat 2022

Malta’da aktivist grup Moviment Graffiti, Çevre Ve Kaynaklar Kurumu tarafından hazırlanan çevre suçları ile ilgili yasal değişikliklerin birçok çevre suçuna verilen cezaların indirilmesini ve suçlulara cezalarını iptal ettirme fırsatı verdiğini belirterek karşı çıktı.

Moviment Graffiti, Çevre ve Kaynaklar Kurumu (ERA) tarafından hazırlanan ve çevre suçları için cezaları azaltmayı içeren yasal değişikliğe karşı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Moviment Graffitti, birçok çevre suçuna verilen cezaları indirecek ve suçlulara cezalarını iptal ettirme fırsatı verecek olan bu yasal değişikliklere katılmadığını burada ifade etmektedir” denildi.

Özellikle yetkisiz emisyonlara bağlı cezaların yarıya indirilmesine, çevre izni alınmamasına ve emisyonlarla ilgili raporların sunulmamasına tepki gösteren aktivist grup, suçluyu birden fazla usulsüzlükte bulunsa bile yalnızca bir para cezası ödemekle yükümlü kılan değişikliklere karşı çıktı.

Yasa önerisinin yetersiz olan cezaları azaltacağı etkili şekilde uygulanmasını zorlaştıracağını belirten grup, değişikliğin çevreyi korumakla sorumlu yetkililerin, çevreyi sömürenlerin tarafında olduğu algısını güçlendireceğini söyledi.

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz