22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Aktivistler, Blue Lagooon’daki şezlongları söktü!

11 Haziran 2022

Comino’da Blue Lagoon’a sabah saatlerinde gelen aktivistler plaja kurulmuş şezlongları ve şemsiyeleri söktü. Comino’nun kıyısı herkesindir, yazılı dövizlerle plajda henüz hiçbir turist gelmemişken kurulmuş olan şezlongları kaldıran aktivistler bir engel ile karşılaşmadı.

Moviment Graffitti aktivistleri, bu sabah erken saatlerde halk körfezine giderek işletmelere karşı protestoda bulunarak Blue Lagoon’da kurulu tüm şezlong ve şemsiyeleri söktü.

Protestocular , ” ix-xatt ta’ Kemmuna ta’ kullhadd “ (Comino’nun kıyısı herkesindir) sözleri ile gerçekleştirdikleri protestoda eylemciler adına konuşan Graffitti’den aktivist Andre Callus, yıllardır devam eden uygulamaya dikkat çekerek ‘O kadar çok insanın Comino’yu artık ziyaret etmediklerini çünkü her karışırır şezlong, şemsiye ve büfelerle dolu olduğunu söylediklerini duyduk” dedi.

Kallus’un ” Yıllarca yetkililerden harekete geçmelerini istedikten sonra artık bugün kendimiz harekete geçmeye karar verdik. Ve bu burada bitmeyecek” sözleri alkışlarla desteklendi.

Aktivist Marie Claire Gatt, Comino’nun bir Natura 2000 sitesi olduğunu, ancak yetkililerin onu korumak yerine “ticari çıkarlar için yok edilmesine” izin verdiğini söyledi.

Gatt, “Yıllar geçtikçe durum daha da kötüye gidiyor. Yetkililere, bu durumu ele almak için bir şeyler yapılıncaya kadar onları beklemeyeceğimizi söylemek için buradayız” dedi.

Aktivistler, kullanılmayan tüm şezlongları plajdan sökerek çıkardıktan sonra bugünü Blue Lagoon’da geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz