16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

AKP iktidarının deprem öncesi söylemleri Malta basınında!

Reşit Şahin

18 Şubat 2023

Türkiye’de son belirlemelere göre 39 bin 762’ye ulaşan ve artması beklenen ölümlere neden olan depremlerin ardından sosyal medyada AKP hükümeti yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden önce söyledikleri gündem oldu.

Özellikle çıkarılan imar affı yasasıyla binlerce güvensiz ve kontrolsüz binaya ruhsat veren ve yasal hale getiren düzenlemenin ardından gerek mitinglerde gerek sosyal medyada ve televizyonlarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “imar affıyla övünmesi” Malta’da da haber oldu.

Times Of Malta gazetesi sosyal medyada yayınlanan iktidar partisi yetkililerin sözlerini “Türkiye hükümeti internetin asla unutmadığını keşfediyor” başlığıyla verdi.

Haberde sosyal medyadaki tartışmalar aktarılarak “Vatandaşlar deprem ışığında yetkilileri utandıran eski içerikleri yeniden paylaşıyor” spotlu verilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

Erdoğan, 2013’te başbakanken Twitter’da “İnsanları deprem değil binalar öldürür. Depremlerle yaşamayı öğrenmeliyiz… ve buna göre önlemler almalıyız.”

O tweet şimdi binlerce kez paylaşıldı.”

Times Of Malta haberinde ayrıcı 1999 Gölcük depremi ve ardından toplanan deprem vergilerine de değinilerek, 2011’de viral olan başka bir videoda eski maliye bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kuzeybatısında yaklaşık 17.000 kişinin hayatını kaybettiği 1999 depreminden sonra getirilen özel bir “deprem vergisinin” yollar ve hastaneler için kullanıldığını açıkladı.

Vergi, şehirleri depremlere daha iyi dayanacak şekilde hazırlamayı amaçlıyordu.” bilgileri paylaşıldı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz