26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Akdeniz’de kurtarılan 372 göçmeni için güvenli liman aranıyor!

20 Eylül 2022
İspanyol yardım kuruluşu Open Arms, Orta Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya gitmek isteyen 372 göçmeni ve kaçakçılar tarafından vurulan bir kişinin cesedini kurtardığını söyledi. Open Arms Malta’da güvenli bir liman için en az iki talepte bulunulduğunu açıkladı.

Yardım kuruluşu Open Arms 24 saat içinde üç kurtarma operasyonu gerçekleştirerek toplam 372 kişiyi bulundukları çaresiz ortamdan kurtardı. Yetkililer denize açılmaya elverişli olmayan kaçakçı tekneleriyle Avrupa’ya gitmek isteyen insanların denizde kaldığını ve tıbbi müdahale dahil yardıma ihtiyaç duyan kişiler için güvenli liman aradıklarını söyledi.

Malta’dan en az iki kez güvenli liman talebinde bulunduklarını açıklayan yardım kuruluşunun sözcüsü Laura Lanuza, kurtarılan insanlar için güvenli bir liman aradıklarını, kurtarma gemisi Epen Arms Uno’nun denizde kaldığını bildirdi.

Gemi son 24 saat içinde ilki Malta’nın güneyindeki sularda aşırı kalabalık bir mavnadan çoğu Mısırlı 294 kişiyi kurtardı. Doldurulmuş tekne Akdeniz’i zor durumdaki insanlar için tarayan gönüllü pilotlar tarafından görülmüştü.

İkinci kurtarma Tunus sularında Suriye, Mısır, Sudan ve Eritre’den 10’u çocuk 59 göçmen için yapıldı. Bu kurtarmada kaçakçılar tarafından kıyıda vurulmuş bir göçmenin sarılı cesedininin de olduğu açıklandı.

Open Arms gönüllüre Libya açıklarında bir lastik bottan da 19 kişiyi kurtardı.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz