15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Aile Festivali Fiyasko! Çocuk Şenliği Rezil Oldu!

“Ömür boyu sürecek anılar” vaadiyle aileleri hafta sonu Ta’ Qali piknik alanına çeken Wanderlust Festivali, tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Festivale yüklü miktarda para ödeyen aileler, kötü organizasyon ve yetersiz etkinliklerden dolayı sosyal medyada tepki gösterdi.

NGRY Concepts Ltd. tarafından düzenlenen festival, 12 yaşına kadar çocuklara ücretsiz etkinlikler sunarak “kendisinden ilk” olarak lanse edildi. Festival tanıtımında eğlenceli açık hava aktiviteleri, müzik, oyunlar ve el sanatları atölyeleri vadedildi.

Festivalin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Festivalimiz, her yaştan aile için unutulmaz anılar yaratmayı amaçlayan müzik, sanat, sağlık ve açık hava deneyimlerinin eşsiz bir karışımıdır” denildi.

Ücretsiz etkinlikler arasında sanat ve yaratıcılık atölyeleri, bir baloncuk gösterisi, yüz boyama, çocuk yogası, bir sihirbaz gösterisi ve Peppa Pig Dans Partisi gibi aktiviteler yer aldığı söylendi.

Katılımcılar, yetişkinler için 10 Euro’dan başlayan giriş biletleri ve çocuk günlük biletleri için 25 Euro ödemek zorunda kaldı. Bir çocuğun haftasonu bilet fiyatı 35 Euro’ya yükseldi ve üç kişilik bir aile haftasonu bileti için 50 Euro, dört kişilik bir aile ise 80 Euro ödedi. Üç yaşın altındaki çocuklar ise ücretsiz girebildi.

Ancak birçok veli, çocuklarının etkinliklere katılması için giriş ücretinin üzerine ekstra ödeme yapmak zorunda kaldıklarını ve sunulanların hayal kırıklığı yarattığını sosyal medyaya yazarak isyan etti.

Popüler Facebook grubu ‘Are you being served’a yazan bir veli, festivalin tanıtımının çocukların ve velilerin deneyimlediklerinin uzağında olduğunu söyledi.

Veli, “Tüm festival boyunca esasen çocuklara hitap eden sadece iki küçük trampolin var, şişme oyun alanları için de aynı şey geçerli – biri neredeyse içinde çığlık atan çocuklarla (ve de velilerle) birlikte devrilecekti! Ayrıca go-kartlarda aynı anda sadece iki kişi binebiliyor!” diye yazdı.

“Festival öncesi yapılan yoğun tanıtımdan beklenen kalite seviyesine kesinlikle ulaşmadı.”

Yaklaşık 200 yorum toplayan gönderide başka bir veli, sadece iki saat geçirdikten ve 80 Euro harcadıktan sonra hayal kırıklığı ile ayrıldıklarını anlattı.

Öfkeli veli, “Bu rezalet! Size yazıklar olsun. En azından, en azından aktivitelerin standartlara uygun olduğundan emin olun!” yazdı.

Diğerleri ise etkinliğin korkunç bir şekilde organize edildiğini ve festivali “gündüz vakti soygun” olarak nitelendirdi. Birçok kişi geri ödeme ve organizatörlerin özür dilemesine çağırdı.

Festivalin Facebook sayfası da şikayetlerden ve kötü yorumlardan nasibini aldı.

Bir veli, festivalin beklentileri karşılamadığına dair birkaç neden sıraladı:

“Etkinliğin saat 7’de bitmesi gerekiyordu ancak saat 5’te go-kartlar, okçuluk ve bir şişme oyun alanı kapatıldı. Sadece bir şişme oyun alanı kaldı ve yukarı çıkmayı bekleyen uzun bir çocuk kuyruğu oluştu,” dedi.

Memnun olmayan veli ayrıca organizatörleri kirli tuvaletler, “rave gibi” yüksek sesli müzik ve gözetimsiz bırakılan şişme oyun alanları nedeniyle eleştirdi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz