13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Ağustostan bu yana 300 yabancı gözaltına alındı!

1 Aralık 2022

Malta polisi Göçmenlik Birimi Ağustos ayından bu yana düzenli yapılan denetimlerde 300 yabancı uyruklu düzensiz göçmenin gözaltına alındığını açıkladı.

Diğer devlet kurumları ile birlikte yapılan denetimlere Jobs Plus, İdentity Malta ve turizm yetkilileri de katılıyor. Düzenli denetimlerde Malta’da yasal olarak kalmaları için geçerli belgeleri bulunmayan kişilerin tespit edildikten sonra gözaltı merkezine götürüldüklerine aktaran müfettiş Lara Butters, bu kişilerin çoğunun ülkelerine geri gönderildiğini belirtti.

Göçmenlerin çoğunun Marsa, Hamrun, Santa Venera, St Julian’s, St Paul’s Bay, Qawra, Paola ve Gozo’da yakalandığını belirten müfettiş Butters, milliyetlerinin ise Doğu Avrupa’dan Güney Afrika ve Asya’ya dağılım gösterdiğini aktardı.

Malta’da yasa dışı bir şekilde bulunduğu tespit edilen kişilerin Ħal Safi’deki Gözaltı Merkezine götürüldüğünü ve burada onların ülkelerine veya onlardan sorumlu olan ülkeye sınır dışı edilmeleri için sürecin başladığını söyledi.

Müfettiş Butters bu denetimlerin düzenli olarak yapılacağını ve bu konuda taahhütlerini yerine getirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz