25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Açlık ve Susuzluktan Ölen At Hakkında Yapılan Soruşturma Sürüyor

Hayvan Refahı Bakanlığı, uzun süreli açlık ve susuzluğa maruz kalarak hayatını kaybeden bir atın ölümüne ilişkin daha fazla soruşturma ve hukuki işlem yapıldığını doğruladı.

Zodiaco adlı at, sahibi tarafından susuz ve aç bırakıldıktan sonra 1 Ocak’ta aşırı derecede zayıflamış bir halde hayatını kaybetti.

Veteriner bir inceleme, atın ölmemek için taşlar, cam ve ahşap parçaları tüketmeye başladığını ortaya koydu. Kurtarılmaya çalışılmasına rağmen, at, bir at kurtarıcının elinde hayatını kaybetti.

Bakanlık, Hayvan Refahı Dairesi’nin 30 Aralık’ta bu atın durumuyla ilgili bir rapor aldığını söyledi.

Bakanlık sözcüsü, “Ardından, polis ve Hayvan Sağlığı ve Refahı Bölümü’nden yetkili personelin bir görevli veteriner eşliğinde sahadaki bir inceleme gerçekleştirildi” dedi.

“Inceleme bulguları, Daire’nin atı el koymaya ve onu bakım için evlat edinmeye karar vermesine yol açtı. Vaka, daha fazla soruşturma ve hukuki işleme tabidir.”

At, ölümünden bir gün önce bir at kurtarma çiftliğine transfer edildi.

Zodiaco, ilk sahibi tarafından emekliye ayrılan bir yarış atıydı.

Denetim önlemleri hakkında sorulan soruya bakanlık sözcüsü, kötü muamele görmüş bir hayvanın durumuna dair bir rapor alındıktan sonra “aciliyete göre risk bazlı bir yaklaşım” ile denetimler yapıldığını açıkladı.

“Ayrıca, Daire, mevcut yasalara uygunluğu doğrulamak için kendi girişimiyle sürpriz denetimleri başlatabilir.”

Hayvan Refahı Dairesi, 2023 yılında hayvan ihmal ve kötü muamele vakalarına ilişkin 853 raporu kapsayan 1.143’ten fazla denetim gerçekleştirdi.

“Sözcü, “Toplam 68 vaka, idari para cezalarının verilmesi veya suçlamaların yapılması yoluyla devam eden hukuki işlemlere tabidir” dedi.

Bu arada, Hayvan Refahı Komiseri Alison Bezzina, at sahiplerinin atlarını ölene kadar sorumlu tutmayı gerektirecek öneriler üzerinde çalışıyor.

Bezzina, Malta’ya getirilen çoğu atın genellikle sahipleri tarafından emekliye ayrıldığını ve artık rekabet etmeye uygun olmadıkları için yerel olarak oldukça genç bir yaşta satıldığını belirtti.

Bazı yarış atı hayranlarının rekabet tarafından kör olduğunu ve genellikle yaşlı atlarını tamamen göz ardı ederek onları yeni biriyle değiştirmek için acele ettiklerini söyledi. Başka bir sorun, yaşlı atların yeni bir yorucu meslek için at arabası sahiplerine satılması durumunda ortaya çıkar, ekledi. “Bu benim bir atı emekli etme şeklim değil.”

Bu olumsuz durumlar, Bezzina’yı hükümete at sahiplerini her bir atlarına yaşlılıklarına kadar bakmaya zorlayacak öneriler hazırlamaya başlamaya itti.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz