13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Acil olmayan MRI için bekleme süresi dört ay

25 Mayıs 2022

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Mater Dei Hastanesi’nde acil olmayan bir MRI ve ultrason için ortalama dört ay bekleme süresi olduğunu açıkladı.

Ulusal Parti Milletvekili Ian Mario Vassallo’nun, Mater Dei Hastanesi’nde MRI, ultrason ve ortopedik değerlendirme için bekleme süresini sordu. Vassalo’nun sorusunu Sağlık Bakanı Chris Fearne parlamentoda yanıtladı.

Fearne, Mater Dei Hastanesi’nde MRI, ultrason ve ortopedik değerlendirme için bekleme süresiyle ilgili bu yıl 30 Nisan’da yapılan bir analizde, bu prosedürlerden herhangi biri için ortalama bekleme süresinin dört ay olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı, acil görülen durumlarda hastanın sıraya girip en kısa sürede işlemin yapıldığını da sözlerine eklerken ortopedik değerlendirmelerde ise acil olmayan vakalar için ortalama bekleme süresinin 83 gün olduğunu söyledi.

Hükümet, Kasım 2020’de 3.5 milyon Euro’ya mal olan yeni bir MRI makinesinin açılışını yaptı ve Mater Dei’nin MRI kapasitesi haftada 800’e çıkarıldı. Fearne, o zamanki bekleme süresinin bir buçuk yıl olduğunu söyledi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz