14.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

ABD’nin en iyi göçmen listesinde ilk kez Türkiye’den bir isim yer aldı

6 Temmuz 2022

ABD’nin 2022 en iyi göçmen listesinde ilk kez bir Türkiye’den bir isim yer aldı. Nobel ödülü sahibi iki ismin yanında Roc’n Roll efsanesine kadar ünlü isimlerle listede yer alan Champion Pizza’nın sahibi Hakkı Akdeniz yardımseverliğiyle bir çok ödül de almış bir isim.

ABD’nin 2022 en iyi göçmen listesi belli oldu. İlk kez Türkiye’den bir isim de listeye dahil oldu. ABD merkezli Carnegie Corporation of New York, her yıl 4 Temmuz’da, katkıları ve eylemleri ile ABD’de demokrasiye yaptığı desteklerden dolayı tamamı ABD vatandaşlığına kabul edilmiş göçmenleri onurlandırıyor.

32 ülkeden belirlenen adaylardan listeye 2021 Nobel Fizik ödülü sahibi Syukuro Manabe ve 2021 Nobel Tıp ödülü sahibi Ardem Patapoutian, Covid-19 aşı geliştiricisi Punit Renjen, ABD kadın futbolu tarihinin en kazanan teknik direktörü Jill Ellis, Amerikan Bale Tiyatrosu’nun baş dansçısı ve efsane tenis yıldızı Steffi Graf ve Rock’n Roll efsanesi Neil Young gibi ünlülerin de aralarında olduğu 34 kişi seçildi.

Listenin ilk sırasında Türkiye’den ABD’ye göç eden ve evsizlere yönelik yardım çalışmalarıyla dünyaca tanınan iş insanı Hakkı Akdeniz yer aldı. Ayrıca Akdeniz, en iyi göçmen listesine dâhil olan Türkiye’den ilk isim oldu.

New York merkezli Champion Pizza zincirinin sahibi Akdeniz, evsiz ve aç insanlara düzenli olarak binlerce pizza diliminin yanı sıra giysi, battaniye ve ilaç yardımında bulunuyor.

New York’ta 13 restorana sahip olan Akdeniz, yardımda bulunduğu evsizlere dağıttığı pizza kutularına 20 dolarlık banknotlar koymasıyla da biliniyor.

Akdeniz ayrıca ABD’de büyük felakete sebep olan Sandy Kasırgası’nın ardından Aşağı Manhattan’daki komşularına yardımlarını esirgemedi.

New York’ta yaşayan Hakkı Akdeniz, 2018’de ABD Temsilciler Meclisi’nin “Sosyal Adalet Şampiyonu”, “Toplumda Lider” ve “İş Dünyasında Öncü” ile New York Eyaleti Meclisi tarafından da “Topluma Örnek Hizmetler Veren” ve “İşinde Eşsiz Kişisel Başarıya İmza Atan” bir birey ödüllerine lâyık görülmüştü.

Yardımlarla Amerikan medyasında gündeme gelen Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz, Superbowl reklamlarında oynayarak, isminden söz ettirmişti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz