14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

AB’den vize isteyenlerin yüzde 80’i yeni Türk vatandaşı olanlar!

30 Ağustos 2022

Türkiye’den Avrupa Birliği üye ülke konsolosluklarına vize için başvuranların yüzde 80’i yeni Türk vatandaşı olanlardan oluşuyor.

Türkiye’den AB’ye vize başvurularında red oranının yüzde 4’ten yüzde 20’ye ulaşmasıyla ilgili tepkiler devam ederken aynı Türkiye’de yabancı uyruklu çok sayıda kişiye Türk vatandaşlığı verilmesi sorunu da büyüyor.

Özellikle Suriye, Irak, İran, Afganistan, Türkmenistan, Pakistan uyruklu çok sayıda kişi Türk vatandaşı oldu. Türkiye’den yurt dışına gitmek için konsolosluklara başvuru yapanların yüzde 80’i bu yeni vatandaş olan kişilerden oluşuyor.

Dervirgül’de yer alan haberde Kanada’ya Türkiye’den gelenlerin yüzde 80’inin Türk olmadığı elerinde Türk pasaportu olduğu ama hepsinin Arapça konuştuğu ifadelerine yer verilirken bu nedenlerden dolayı konsolosluklarda yeni Türk vatandaşı olan bu kişilere ‘Siz Türk değilsiniz, zaten gelirseniz dönmeyeceksiniz’ dendiği ifade edildi.

AB ülkelerinin, Türk vatandaşlığı alan Suriye, Mısır ve diğer ülke vatandaşları arasında yer alan radikal İslamcı gruplara bağlı ve terör bağlantılı kişilerin kendi ülkelerine gelmesinden korktuğu öne sürüldü.

Dervirgül

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz