17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

AB’de Malta “en uygunsuz” seyahat kurallarına sahip

26 Mart 2022

Malta Uluslararası Havalimanı Başkanı Alan Borg, ülkenin mevcut seyahat gereksinimlerinin ve kontrollerinin AB’deki en “uygunsuz ve düşmanca” kontroller olduğuna dikkat çekerek “Yaz sezonunu kaçırma riskini göze alacak mıyız? Biz neyi bekliyoruz?” sorusunu sordu.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında Covid-19 seyahat kuralları tamamen kaldırılırken en ağır uygulamaların bulunduğu Malta’da başta turizm sektörü, havayolu işletmecileri olmak üzere kısıtlamalara yönelik sert eleştirilere ve kısıtlamaların kaldırılması çağrısında ısrarlı.

Yaklaşan yaz sezonu ile sezon için uçuş programında harika işler çıkardıklarını aktaran Alan Borg, Malta’nın seyahat gereksinimleri ve kontrollerinin tüm Avrupa Birliği’nde en uygunsuz ve düşmanca kontroller olduğunu söyledi.

Tüm sektör paydaşlarının bir kez daha özgürce seyahat etmeye hazır insanlar olduğuna vurgu yapan CEO Alan Borg, “Gerçekten başka bir yaz sezonunu kaçırma riskini alacak mıyız? Biz ne bekliyoruz?” sorusunu sordu.

Macaristan, İrlanda, Birleşik Krallık, İzlanda, Romanya, Slovenya ve Hollanda başta çok sayıda ülkenin tüm kısıtlamaları kaldırarak seyahatlere izin veriyorken Malta’ya seyahat edenler için son 9 ay içinde güçlendirici almış olmaları gerekiyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz