18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

ABD için erken final göründü: İran!

Reşit Şahin

27 Kasım 2022

Dünya Kupası’nda ABD İran karşılaşması dün oynanan maçların sonucunda ABD için bir erken final karşılaşması haline geldi.

İlk maçta Hollanda’ya kaybeden Senegal Katar karşısında 3 golle galip gelmeyi başardı. Turnuvaya ilk kez katılan Katar’ın tarihe geçen ilk golünü M. Muntari attı.

Aynı grupta ilk maçlarını kazanan Hollanda ve Senegal’in karşılaşmasında Hollanda’nın maçın 6’ıncı dakikasında öne geçtiği maçı Ekvador Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia’nın attığı golle beraber tamamlamayı başardı.

Fenerbahçeli Enner Valencia Ekvador’un Dünya Kupası’nda şu ana kadar attığı üç golün de sahibi oldu.

Kupada İran favori rakibi Galler karşısında maçın uzatma dakikalarında bulduğu iki golle elde ettiği galibiyet ile son 16’ya kalma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

İlk maçta galibiyete 6 golle ulaşan İngiltere ile ABD karşılaşmasında ise gol sesi gelmedi. Bu sonuçla ABD ilk 16’ya çıkması için tek şansı İran karşısında galip gelmesi.

Hollanda ve Senegal 4 puan ve aynı avantaja sahip iken son maçta Galler ile karşılaşacak 4 puandaki İngiltere üst tura çıkmaya yakın. ABD’nin ise üst tura çıkmak için İran’ı yenmekten başka bir şansı bulunmuyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz