15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

ABD, AB yolcularını kabul etmeyecek

27 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, İrlanda, Birleşik Krallık, Çin, Hindistan, Güney Afrika, İran, Brezilya ve Schengen Bölgesinden gelen yolcular için mevcut seyahat kısıtlamasını kaldırmadı. Amerika Başkanı Biden’ın son açıklamasına karşın Avrupa Birliği üye ülkeleri için de kısıtlamalara devam etme kararı alındı. ABD, AB yolcularını kabul etmeyecek.

Beyaz Saray yetkilileri tarafından Reuters’e verilen demeçte, ABD makamlarının, Delta varyantının bu ülkelerde yayılmasından kaynaklanan endişeler nedeniyle, bir süre daha giriş kısıtlamalarının kaldırılmayacağı belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden’in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, seyahat yasağının yakında kaldırılabileceğini söylemişti.

Ancak, Beyaz Saray’da üst düzey toplantı sonrasında yapılan açıklama ile kısıtlamaların devam etmesine karar verildiği belirtildi.

Amerikalı yetkililerin Reuters’e verdiği demeçte; “Delta varyantının bölgelerdeki yayılımı sebebi ile ABD’nin seyahat kısıtlamalarına devam edilecek” ifadelerine yer verildi.

AB, AMERİKA’DAN GELEN YOLCULARA KISITLAMALARI KALDIRMIŞTI

Amerika Birleşik Devletleri, salgının yükseliş gösterdiği Mart 2020 tarihinden bu yana; 605 bin 656’sı ölümle sonuçlanan toplam 34 milyon 223 bin 487 Covid-19 vakası kaydetti. Öte yandan, Avrupa Hastalık Önleme ve Koruma Merkezi’ne göre, pandeminin başlangıcından bu yana AB/AEA’da 33 milyon 956 bin 561 vaka rapor edildi ve bu ülkeler arasında Fransa başı çekiyor. Avrupa’da kaydedilen vakaların 742. Bin 847’si ise ölümle sonuçlandı.

ABD, AB Yolcularını kabul etmeyecek. Avrupa Birliği ise 18 Haziran’da ABD’den seyahat edenlere yönelik giriş yasağını kaldırdı.

Avrupa Birliği’nin Washington’daki üst düzey diplomatı Stravos Lambridindinis, daha önce Amerika Birleşik Devletlerini, Avrupalı şirket yöneticilerini de kapsayan seyahat yasağını yürürlükte tutma kararı sebebiyle eleştirmişti.

Kaynak Diplomatik Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz