13.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

AB, vizesiz seyahat edenlerden 7 euro alacak

4 Ağustos 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

AB, vizesiz seyahat edenlerden 7 Euro alacak. Avrupa Birliği, güvenlik ve sağlık riski taraması formu için vizesiz seyahat eden yolculardan 7 Euro talep edecek.

Schengen bölgesine seyahat eden AB üyesi olmayan ve vizesiz seyahat edecek yolculardan ek ücret alacak. Vizesiz seyahat eden  yolcuların, 2022 yılının sonunda faaliyete geçecek  güvenlik ve sağlık incelemesi kontrolü için 7 Euro (ortalama 11 Dolar) ödemesi gerekecek.

Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz hafta kabul edilen kurallar, Amerika Birleşik Devletleri vize muafiyeti programına benziyor. Kabul edilen program kapsamında güvenlik ve göç verileri için ilgili birimler arasında bilgi paylaşımı öngörülüyor.

Avrupa Seyahat ve Bilgi Yetkilendirme Sistemi, Birleşik Krallık AB’den ayrılmadan önce, 2016 yılında Avrupa Komisyonu tarafından önerilmişti. Ancak Covid-19 salgınının ardından bu güvenlik kontrolü sistemi ayrı bir önem kazandı.

Form doldurma karşılığı olarak AB, vizesiz seyahat edenlerden 7 Euro alacak. Söz konusu yeni programın amacı, Avrupa Birliği’nin, üyesi olmayan diğer ülke vatandaşları hakkında mahkumiyet verilerini tutan merkezi bir veri tabanları sistemi de dahil olmak üzere bir dizi güvenlik ve sağlık kontrolü yapabilmek. AB aynı zamanda vizesiz seyahat eden yolcuları kontrol ederek, güvenlik veya salgın risklerini de belirleyebilecek.

7 Euro karşılığı doldurulacak form interaktif ortamda sunulacak. Yeni kurallar bir vize şartı oluşturmuyor ve yolcunun hangi ülkeden geldiğinin de bir önemi olmayacak. 7 Euro karşılığı verilecek seyahat izni üç yıl geçerli olacak ve birden fazla giriş için kullanılabilecek.

Kaynak DiplomatikHaber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz