19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

AB uyumlu olan çipli Türk ehliyeti neden Avrupa’da sorun yaratıyor?

15 Haziran 2021 / Malta

Avrupa Birliği (AB) standartlarıyla üretildiği belirtilen çipli ehliyetler, halen bazı Avrupa ülkelerinde geçerli değil.

Avrupa ülkelerinden bir bölümü Türk ehliyetini halen tanımazken, İtalya’da eski ehliyeti tanıyor ama yenisini kabul etmiyor.

Çiplendirilen ehliyetler AB ile uyumlu olsa da ülkeler arası ikili anlaşma gerekiyor. Sorun hala çözülemediği için

gurbetçiler, hem bulundukları ülkenin ehliyet eğitimi ve sınavlarına girmek, hem de yüksek meblağlar ödemek zorunda kalıyor.

Avrupa’da bazı ülkeler Türk ehliyetini halen tanımazken, İtalya’da eski ehliyeti tanıyor ama yenisini kabul etmiyor. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının yıllardır mağdur olduğu bu durumun nasıl çözüleceği ise merak konusu…

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu’na onlarca başvuru yapılırken, İtalyan makamları ve Ankara Büyükelçiliği’ne de bu sıkıntı iletilmiş durumda. Fakat bu başvurular sonrasında yetkili birimler konunun çözülmesi konusunda  Dışişleri Bakanlığı’nı gösteriyor.

Kaynak Turizm Haber

Son Haberler

1 Yorum

  1. konsolosluklarımızın tek yaptığı sosyal medyadan şu mevkiye ziyaret yaptık paylaşımı. Keşke o ziyaretlerde birde bu sorun çözücü olsalar, haklarımızı savunsalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz