20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

AB, Ukrayna’ya uçak dahil silah yardımı yapacak

28 Şubat 2022

Hava sahasını Rusya’ya tamamen kapatan Avrupa Birliği, Ukrayna’ya silah alımını finanse edeceğini ve savaş uçağı göndereceğini açıkladı. Rus medyasının Avrupa’da yasaklanacağı bilgisini veren AB, Ukrayna’nın da zaman içinde AB’ye alınacağını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell düzenledikleri ortak basın toplantısında Rusya’ya yönelik yeni kısıtlamaları açıkladı.

Rusya’ya ait tüm uçakların Avrupa Birliği (AB) topraklarına inip, havalanamayacağını veya üzerinde uçamayacağını belirten Von der Leyen, “AB tarihinde ilk olarak kendini savunmakta olan bir ülkeye silah alımı ve teslimatını finanse edecek” dedi.

AB’nin Rus devlet medyasını yasaklayacağını belirten Leyen, “Devlete ait Russia Today (RT), Sputnik ve yan kuruluşları, Putin’in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar” dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Ukrayna’ya savaş uçağı göndereceğini ve 450 milyon avro değerinde silah, 50 milyon avro değerinde koruyucu ekipmanlar gibi askeri malzeme yardımı yapmaya karar verdiğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Leyen, Ukrayna’yı zaman içinde AB’ye almak istediklerini belirterek “Onlar bizlerden biri ve onları içeri almak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Habertürk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz