Malta’da 2026/27 eğitim yılı başlıyor: 37.771 öğrenci, 110 milyon euroluk yatırımla okullarda

Malta’da devlet okullarında 2026/27 eğitim yılı başlarken, 37.771 öğrenci sınıflara dönüyor. 110 milyon euroyu aşan yeni ve yenilenen okul projeleri devam ederken, öğretmenler kapsayıcılığı merkeze alan bir döneme hazırlanıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Malta’nın dört bir yanında çocukların heyecanı, velilerin telaşı ve öğretmenlerin umut dolu bakışları arasında yeni eğitim yılı başladı. 37.771 öğrenci, devlet okullarında 2026/27 eğitim yılına adım attı. Bu sayı, ülkenin eğitim sisteminin ne kadar geniş ve çeşitli bir öğrenci kitlesine hitap ettiğini bir kez daha gösteriyor.

Okullarda sadece öğrenci sayısı değil, yapılan yatırımlar da dikkat çekiyor. Devlet, 110 milyon euroyu aşan yeni ve yenilenen okul projelerine devam ediyor. Sınıfların daha modern, güvenli ve erişilebilir olması için yapılan bu yatırımlar, eğitim ortamını gözle görülür şekilde değiştiriyor. Okul binalarının yenilenmesi, yeni donanımlar ve daha iyi altyapı, öğrencilerin ve öğretmenlerin günlük hayatında doğrudan hissediliyor.

Bu yıl, kapsayıcılık öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin en çok üzerinde durduğu konu. Farklı geçmişlerden gelen öğrencilerin kendilerini güvende ve değerli hissetmesi için özel çaba harcanıyor. Hazırlıklar sırasında öğretmenlerin en çok konuştuğu başlıklar arasında, her çocuğun kendi potansiyeline ulaşabilmesi için gereken desteğin sağlanması vardı. Okullarda kapsayıcı eğitim anlayışı, sadece bir politika değil, günlük uygulamalara ve sınıf atmosferine de yansıyor.

Malta’da yeni eğitim yılı, sadece bir takvim başlangıcı değil; değişim ve umut duygusunun da yeniden canlandığı bir dönem. Sınıflarda atılan her adım, geleceğe dair yeni bir sayfa açıyor. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler için bu yıl, eğitimde eşitlik ve fırsatların daha da güçlendiği bir yıl olma yolunda ilerliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz