18.9 C
Malta
Cumartesi, Ekim 4, 2025
spot_img
spot_img

Gozo’daki Ta’ Kola Yel Değirmeninde Meydana Gelen Çökme Sonucu Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Gozo’daki tarihi Ta’ Kola Yel Değirmeni, şiddetli fırtınanın ardından yapılan rutin inceleme sırasında büyük bir hasar aldı. Yelkenlerin çatıya düşmesi sonucu meydana gelen çökmede Heritage Malta’nın üç çalışanı yaralandı. Yaralılar tedavi altına alınmak üzere Gozo Genel Hastanesi’ne kaldırıldı.

Heritage Malta, yaptığı açıklamada, “Personelimizin ve ziyaretçilerimizin güvenliği en büyük önceliğimizdir. Bu olaydan dolayı derin endişe duyuyoruz ve yel değirmenini onarmak, daha fazla hasarı önlemek için acil adımlar atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk teknik değerlendirmelere göre, yelkenleri destekleyen ahşap yapı fırtınanın etkisiyle ciddi şekilde zayıfladı. Bu zayıflama, yelkenlerin çatıya düşmesine ve yapının üst kısmında ek hasara yol açtı.

Yetkililer, hem ziyaretçilerin güvenliği hem de değirmenin kültürel miras olarak korunması için onarım çalışmalarının hızla başlatılacağını belirtti.

Kaynak: Maltadaily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz