16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın sekiz caddesinde hava kirliliği standartların çok üstünde

15 Temmuz 2022

Malta’da sekiz ana yolundaki hava kirliliği oranı AB standartlarının çok üstünde olurken en kirli cadde yıllık nitrojen dioksit (NO2) konsantrasyonu metreküp başına 61.6 mikrogram (µg/m3) ile Floriana’daki St Anne Caddesi oldu.

Hava kirliliği verileri, Ulusal Parti (PN) Milletvekili Darren Carabott’un soru önergesine Çevre Bakanı Miriam Dalli tarafından mecliste verdiği yanıtla ortaya çıktı. Verilere göre Malta’nın sekiz ana yolundaki hava kirliliği seviyelerinin AB tarafından belirlenen sınırı önemli ölçüde aşıyor.

Avrupa Birliği (AB) kuralları NO2 yıllık ortalama değerinin 40 µg/m3’ü geçmemesi gerektiğini belirliyor. St Anne Caddesi ise öngörülen değerin yüzde 50 üstünde değere sahip.

Swieqi’nin St Andrews Yolu 55.6 µg/m3 ile ikinci en yüksek nitrojen dioksit oranına, Marsa Aldo Moro Yolu 54.4 µg/m3 ile üçüncü en yüksek nitrojen dioksit oranına sahip cadde oldu.

AB değerlerinin üstünde nitrojen dioksit seviyelerine sahip diğer beş cadde ise  Ħamrun’daki St Joseph High Street, Lija’daki St Thomas Street, Paola’daki Kordin Caddesi, Rabat’taki Saqqajja Tepesi ve Żebbuġ’taki Mdina Yolu olarak kayıtlara geçti.

Verilere göre en az kirli caddeler Dingli’deki Ġużè Ebejer Caddesi ve Gozo Żebbuġ’taki Kilise Caddesi oldu. Her iki cadde de 2021’de sadece 5,8 µg/m3 nitrojen dioksit seviyesi kaydetti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz