17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

94 Kişi Sıcaklığa Bağlı Hastalıklar Nedeniyle Hastaneye Kaldırıldı, 21 Kişi Hayatını Kaybetti

Temmuz ayında 94 kişi sıcaklığa bağlı hastalıklar nedeniyle hastaneye jaldırıldı, 21 kişi hayatını kaybetti.

Temmuz ayının sıcak ve bunaltıcı günlerinde Malta’da sıcaklığa bağlı hastalıklardan kaynaklı acil sağlık durumları artış gösterdi. Sağlık yetkililerine göre, Temmuz ayında sıcak çarpması, güneş çarpması, hipertermi ve güneş yanığına bağlı semptomlar yaşayan 94 kişi acil servislere başvurdu ve maalesef 21 kişi bu hastalıkların etkisiyle yaşamını yitirdi.

Mater Dei hastanesine yapılan başvurularda, özellikle ‘sıcak çarpması’, ‘güneş çarpması’, ‘hipertermi’ ve ‘güneş yanığı’ içeren triyaj notlarının dikkat çektiği belirtiliyor. Özellikle Temmuz ayında Mater Dei servislerine başvuranların sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre on kat arttığına dikkat çekiliyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ve Temmuz aylarında sadece üç ve dokuz hastanın benzer semptomlarla hastanelere başvurduğu bilgileri paylaşılırken, bu yıl aynı dönemde ise bu sayının sırasıyla beş ve 94 olduğu belirtiliyor.

Özellikle sıcak hava dalgasıyla mücadele edilen 20 Temmuz’dan sonra sıcaklığa bağlı hastalıklardan kaynaklı ölümlerde önemli bir artış yaşandığı vurgulanıyor. Ulusal Ölüm Sicili’nde, Temmuz 2023’te kaydedilen 21 ölümde susuzluk ve hipertermi gibi faktörlerin belirleyici olduğu belirtiliyor.

24 Temmuz’da 42.7°C ile kaydedilen sıcaklık değeri, Malta tarihinde temmuz ayında kaydedilen en yüksek değere eşit oldu. Hissedilen sıcaklık ise 44°C gibi yüksek bir değere ulaştı.

Sağlık yetkilileri, halkı güneşli ve sıcak günlerde gerekli önlemleri almaya ve sıcakların etkilerinden korunmaya çağırıyor. Özellikle güneşin en dik olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketimi, serin yerlerde bulunma gibi basit tedbirlerin ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebileceği belirtiliyor. Herkesin sağlığı için bu sıcak günlerde dikkatli ve tedbirli olmak büyük önem taşıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz