14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

8 Kasım’da Malta Üniversitesi’nde Konferans daveti: İtalyan ressam Preziousi’nin gözünden İstanbul

Türkiye Cumhuriyeti Valetta Büyükelçiliği ve Malta Üniversitesi işbirliği ile Malta Üniversitesi Sanat ve Sanat Tarihi Bölümü’nde profesör olan Dr. Rachel Abdilla, 8 Kasım 2023 tarihinde, Malta Üniversitesi Valletta Kampüsü’ndeki Aula Prima’da bir konferans verecek. Konferansın konusu, İtalyan ressam Amadeo Preziosi’nin gözünden İstanbul.

Preziosi, 19. yüzyılın sonlarında İstanbul’u ziyaret eden ve şehrin güzelliklerini resimlerine yansıtan birçok sanatçıdan biridir. Resimlerinde İstanbul’un mimari yapılarını, sokaklarını ve insanlarını tasvir etmiştir. Preziosi’nin İstanbul resimleri, şehrin o dönemdeki atmosferini ve canlılığını gözler önüne sermektedir.

Dr. Abdilla, konferansında Preziosi’nin İstanbul resimlerini inceleyerek, sanatçının şehrin hangi yönlerini ve atmosferini resimlerine yansıttığını anlatacak. Ayrıca, Preziosi’nin resimlerinin İstanbul’un tarihsel ve kültürel değerini nasıl yansıttığını da ele alacak.

Konferans, İstanbul’la ilgilenen herkes için açık ve ücretsizdir. Konferansa katılmak isteyenler, önceden kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Etkinlik Bilgileri

8 Kasım 2023 18.30

Konu: Amadeo Preziosi’nin Gözünden İstanbul

Konuşmacı: Dr. Rachel Abdilla (Malta Üniversitesi Sanat ve Sanat Tarihi)

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz