15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

70 Yaş Üstü 7.000 Kişi Hala Çalışıyor: Emeklilik Yaşına Bakmadan Devam!

Parlamentoya sunulan rakamlara göre, 70 yaş ve üstü 7.000’den fazla kişi halen bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ekonomi alanından sorumlu olan Bakan Byron Camilleri, Muhalefet Ekonomi Sözcüsü Jerome Caruana Cilia tarafından bu konuyla ilgili iki soru iletildi.

JobsPlus verilerine dayanarak Bakan Camilleri, Eylül 2023 itibarıyla 60 yaş ve üzeri 27.715 kişinin tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak çalıştığını, bunlardan 7.014’ünün 70 yaş ve üstü olduğunu teyit etti. 70 yaş ve üzeri çalışmaya devam eden kişi sayısı son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdi: 2017’de bu sayı yalnızca 4.304’tü.

Son yıllarda, emeklileri çalışmaya teşvik etmek amacıyla çeşitli önlemler alındı.

Bu son rakamlar, Sosyal Politika Bakanı Michael Falzon’un insanların özel emeklilik planlarına yatırım yapmaları gerektiğini vurgulaması ve gelecekte ne olacağının garantisi olmadığını ifade etmesinin ardından masaya yatırıldı.

Falzon, hükümetin halka mali beceriler kazandırmayı amaçlayan platformu Ġemma tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Bakan, Times of Malta gazetesine, “Belirli sayıda kişi çalışıyorsa” güçlü bir ekonomide emekli maaşlarının sürdürülebilir olduğunu, ancak gelecekte ne olacağına dair garanti verilemeyeceğini söyledi.

Demografik değişikliklerin -daha uzun ömür ve azalan doğum oranı gibi- bu model üzerinde bir etki yaratabileceğini belirtti, ancak önümüzdeki yıllarda emekli maaşlarında kesintiler olup olmayacağını söylemekten kaçındı. Bu nedenle, insanların gelecekleri için önceden plan yapmalarının olumlu bir şey olduğunu ve “demografik gerçekler göz önüne alındığında bunun daha da önemli hale geldiğini” ifade etti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz