19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

3.200 Öğrenciye Bir Yıllık Ücretsiz İnternet Desteği!

Malta Hükümeti, yükseköğrenime başlayan 3.200 öğrenciye bir yıllık ücretsiz internet erişimi sağlayacak! Bu kapsamda öğrencilere €300 değerinde internet kuponları verilecek.

İlköğretim eğitimini tamamlayıp yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenciler bu destekten faydalanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre kuponlar Mayıs ayı sonunda dağıtılacak ve 31 Ağustos 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Son kullanma tarihi geçen kuponlar geçerliliğini kaybedecek.

Bu tarih aynı zamanda Avrupa Parlamentosu ve Yerel Meclis seçimlerinin planlandığı tarihe çok yakın. 16 yaşını doldurmuş ve seçmen kaydında kayıtlı olan öğrenciler bu kuponları alarak seçimlerde oy kullanma hakkına da sahip olacaklar.

Geçen yıl da benzer sayıda öğrenciye Mayıs ayı başında internet kuponları dağıtılmıştı. Bu yıl kuponların geçerlilik süresi bir ay uzatılarak 5 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasında kullanılabilmişti.

Öğrenciler internet sağlayıcılarını kendileri seçebilecekleri bir bağlantı alacaklar ve kupon Mayıs ayı sonunda kendilerine ulaştırılacak. €300 değerindeki kupon üç internet sağlayıcısından birinde kullanılarak 12 aylık internet abonesi satın alınabilecek.

Öğrenciler diledikleri internet paketini seçebilecekler. Zaten ücretsiz internete sahip olan öğrenciler ise bu parayı internet hesaplarına aktarım yapmak için kullanabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı uygulamanın hükümete 1 milyon Euro’ya mal olacağını duyurdu. Bu, internet kuponu dağıtımının gerçekleştirildiği dördüncü yıl. Son dört yılda toplam 6.000’den fazla öğrenci bu destekten yararlandı.

Daha fazla bilgi için 153 numaralı telefonu arayabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

 

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz