14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

29 Haziran 2020 – Aziz Peter ve Aziz Paul Günü Kutlu Olsun

Aziz Peter ve Aziz Paul Festivalleri Malta’da kutlanan en eski festivallerden biridir. Maltalılar tarafından kutsal kabul edilen bu gün üçüncü yüzyıldan beri adadaki katolikler tarafından kutlanmaktadır. Bu gün ayrıca Malta hükümeti tarafından resmi tatil kabul edilmektedir.

Aziz Peter ve Aziz Paul hristiyanlığın ilk yüzyılında dini yaymakla görevli iki elçiydiler. Her iki azizi de anmak için 29 Ağustos günü seçilmiştir. Her ne kadar pandemi nedeniyle Malta’daki festivallerin tümü iptal edildiyse de, bir gelenek olarak Aziz Peter ve Paul Festivalleri için kutlamalar, festival gününden bir gün önce, yani 28 Haziran’da geç bir vakitte başlar.

Kendisi de bir Roma vatandaşı olan Aziz Paul (eski adıya Saul) bir çadır tüccarının oğluydu. Başlarda Hristiyanlığa muhalif olsa da çölde gördüğü bir rüyadan sonra Hristiyanlık dini tercih etmiş; dinin kurumsallaşması ve yayılmasına büyük katkıları olmuştur.

İncil’de bahsi geçtiği üzere Paul Roma’ya infaz için götürülürken gemi Akdeniz açıklarında batmış; Aziz Paul paul yüzerek Malta adasına salimen ulaşmıştır. Zehirli bir yılan tarafından ısırılan fakat ölmeyen Aziz Paul bu olay sonrasında Maltalılar tarafından büyük bir saygıya mazhar olmuştur.

Aziz Peter Roma’da çarmıha gerilmiş; Aziz Paul Roma vatandaşlarının çarmıha gerilmesi yasak olduğu için başı vurularak idam edilmiştir.

Malta Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz